A FENNTARTHATÓSÁG A JÖVŐ

A L’Oréal Professionnel a professzionális hajápolási piac vezető nemzetközi szereplője. Küldetése 1909 óta a fodrászati ipar fejlesztése világszerte. A cég úttörő szellemisége minden szolgáltatást áthat, amelyet a fodrászaink nyújtanak a vendégeiknek. A L’Oréal Professionnel felelősséget érez környezetvédelmi kötelességvállalásai iránt, az innovatív megoldások fejlesztése iránt, és aziránt, hogy az egész fodrászati ipar számára példát és irányt mutasson.

 

Értékláncunk elemzése során három fő kihívást jelentő területet határoztunk meg: a víz, a körkörösség és az energia témakörét.

Ezekkel kapcsolatban már most fontos lépéseket tettünk és kézzelfogható eredményeket értünk el. Dia light hajfestékeink tubusai 95%-ban újrahasznosított alumíniumból készülnek, míg a Serie Expert hajápolási termékcsaládunk csomagolásánál használt műanyag 95%-a fogyasztói felhasználás után újrahasznosított forrásból származik. Továbbá termékeink több mint 80%-a szénmentes gyárakban készül, míg az Európában gyártott termékeink 100%-át „zárt vízkörös” üzemekben állítjuk elő.  Célunk, hogy ne érjük be ennyivel. 

 

A következő tervezett feladatunk a Water Saver bevezetése. Ezzel a korszakalkotó technológiával nagy mértékben csökkenthető a vízhasználat. A svájci Gjosa startuppal való együttműködésben kifejlesztett hatékony zuhanyfej cseppbontási technológiával működik. Ez az egyedülálló technológia lehetővé teszi, hogy a zuhanyfej mindössze 2,74 liter vizet engedjen át percenként, az öblítési teljesítmény fenntartása mellett, csökkentve ezzel a szalonok ökológiai lábnyomát.

 

Fenntarthatósági átalakulásunk nem egyik napról a másikra történik, de elkötelezettek vagyunk a cselekvés mellett! Nemcsak elszánt szakemberek és elkötelezett csapatok állnak mellettünk, hanem fodrászok egy egész közössége is, akik készen állnak rá, hogy közös munkával tegyünk a szépségért, amely mozgatja a világot.    

A L’Oréal Professionnel termékdivíziója sok éve elkötelezett a fenntarthatóság mellett. A fenntarthatóság az értékláncunk egészének része, a termékek csomagolásától és összetételétől kezdve a gyártáson keresztül a szállításig. Ma a termékdivízió még sokkal többet tesz a fenntarthatóságért, ezért is indította el a „Fodrászok a Jövőért” programot. Ez a kezdeményezés fokozatosan átalakítja a fodrászati ipart, és a fodrászokat világszerte a fenntarthatóság felé vezető útra tereli.

3 kiemelt jelentőséggel bíró területre fókuszálunk.

1) Vízfogyasztás

A vízfelhasználás kérdése első számú prioritás a cégünk számára, mert a víz a termékeink okozta* környezeti lábnyomunk több mint 75%-áért felelős. 

A víz értékláncunk minden állomásán jelen van, a gyártástól egészen a termékeink leöblítéséig, ezért elkötelezettek vagyunk, hogy a termékek szennyvízbe kerülése során minimalizáljuk a vízi ökoszisztémára nehezedő negatív hatást. 

*A L’Oréal Professionnel teljes termék-értékláncának környezetilábnyom-elemzése alapján.

2) Körkörösség

A csomagolás körkörösségével kapcsolatos stratégiánk 3 pillérre épül: hulladékcsökkentés, újrafelhasználás, újrahasznosítás.  

3) Energiatakarékosság

Jelenleg a Nyugat-Európában, Kanadában, az Egyesült Államokban, Kínában és Indiában előállított termékeink* 100%-ban megújuló energiával működő gyárakban készülnek.  

*Ez nemzetközi szinten a L’Oréal Professionnel termékek 90%-át jelenti      

A termékek átláthatósága

Hajápolási termékeink környezeti hatásának több mint 75%-a a felhasználási fázisból származik. Ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy segítsünk partnereinknek megfontolt döntéseket hozni.

Egy állatkísérletek nélküli világért

Termékeink biztonságosságát 1989 óta nem teszteljük állatokon. Ezt 14 évvel azelőtt vezettük be, hogy az „EU-s" jogszabályok kötelezővé tették volna.

 

Mivel fontos számunkra az állatok jóléte, a L’Oréal már több mint 40 évvel ezelőtt úttörő szerepet játszott a rekonstruált emberi bőr kifejlesztésében, amely a kozmetikai összetevők és termékek emberi bőrön való viselkedésének értékelésére használható. Ma az Episkin franciaországi, kínai és brazíliai laboratóriumaiban különböző típusú rekonstruált emberi bőröket állítunk elő, és ezt a technológiát kormányzatok, szervezetek és más vállalatok rendelkezésére bocsátjuk tesztelési célokra, hogy ne kelljen állatokon tesztelniük.

 

Több információ itt.

Miért szilikonok?

A szilikonok szintetikus adalékanyagok, amelyeket különböző állagú olajok vagy gélek formájában használnak. A szilikonok szilíciumból készülnek, egy ásványi anyagból, amely a természetben szilícium-dioxid formájában bőségesen megtalálható, és amely a kovahomok fő összetevője. A szintetikus eredetű szilikonokat a kozmetikumokban használják. 

 

Miért foglalkozunk vele? Gyakran okolják a szilikonokat azért, hogy eltömítik a bőr pórusait és kiszáradást okoznak. Ugyanakkor segítenek a haj volumenének növelésében és a bőr feszesítésében is. Azonban az érzékszervekre ható tulajdonságaik miatt is kérdéses a szerepük. Feltételezések szerint ezek okozzák a gyors hajhullást és a kellemetlen tapintású bőrt. A szilikonok rosszul bomlanak le, ennek eredményeként felhalmozódnak a természetben.

 

Miért és hogyan használjuk őket? Szilikonokat azért használunk a termékeinkben, hogy a textúrák széles skáláját és intenzív hatást érjünk el, különösen, ha ragyogást és könnyedséget szeretnénk elővarázsolni. Olyan szilikonok használatát preferáljuk, amelyek a lehető legkörnyezetbarátabbak. Ezen felül a termékeink biológiai lebonthatóságát folyamatosan javítjuk.

L’Oreál Professionnel Paris

A jövőért.