Metaverzum: Kitágítjuk a kreativitás határait

2022 őszén a L’Oréal Professionnel a szépségipari szereplők közül elsőként lépte át a metaverzum világának kapuját. A Ready Player Me platformon ekkor megjelent öt virtuális frizura sikerén felbuzdulva, Gravitas és Odüsszeia néven most két újabb kollekcióval jelentkezik a márka. A L’Oréal Professionnel továbbra is elkötelezett innovatív vállalati filozófiája, a fodrászművészet fejlesztése és látókörének tágítása mellett – nem pusztán a kreativitás és a technológia terén. 

 

Az Evan Rochette virtuális látvány alkotóval együttműködésben, a Ready Player Me platform játékprogramjainak avatárjai számára megalkotott, öt frizurából álló első virtuális frizurakollekció óriási figyelmet kapott. A kollekció frizurái rövid idő alatt bekerültek a platformon letöltött 5 legnépszerűbb hajviselet közé. Ennek sikerére alapozva a L’Oréal Professionnel, Gravitas és Odüsszeia néven most két újabb kollekcióval rukkolt elő, amelyek áttörik a valóság és a fantázia közt húzódó határt.

Gravitációval dacoló frizurák 

A Gravitas-kollekciót a 3D-s grafika mestere és művésze, Evan Rochette és a francia fodrász, Charlie Le Mindu közösen hívta életre. A kollekció öt hihetetlenül merész frizurát vonultat fel, amelyek szembeszegülnek a gravitáció törvényével, ezzel még tovább tágítva az önkifejezés határait. Ez a frizurakollekció immár nem csupán a Ready Player Me avatárok szerkesztésére létrehozott piacvezető platformon, de a Roblox és a Zepeto felületein is elérhető. A Gravitas azonnal átütő sikert aratott: 2 millió értékelést kapott a Robloxon és összesen 12 ezer egyedi letöltést generált. A 2022-ben megjelent első kollekcióhoz képest ez több mint 150%-os növekedést jelent. 

Víz alatti teremtmények a fodrászat világában 

Az Odüsszeia-kollekció az óceán mindent elsöprő erejével képviseli a L’Oréal Professionnel vakmerő kalandozását a digitális valóságban. Ennek eredményeként olyan frizurák születtek a kollekcióban, amelyek bepillantást nyújtanak a mélytengerek misztikus világába - létrejöttüket a mélytengeri világ teremtményei inspirálták. Evan Rochette és Charlie Le Mindu összeszokott párosként ezen a projekten is együtt dolgoztak. A kollekció július óta elérhető a Roblox, a Zepeto és a Ready Player Me platformokon.

Mi a L’Oréal Professionnelnél hisszük, hogy a virtuális tér az új lehetőségek és a határtalan kreativitás végtelen világának kapuját nyitja meg a fodrászszakma előtt. Ennek megfelelően fontosnak tartjuk, hogy a továbbiakban is foglalkozzunk vele, fejlesszük, beépítsük a munkánkba és közelebb hozzuk hozzátok, fodrászokhoz és vendégeitekhez egyaránt.

Készíts saját avatart