Tippek és trükkök nyári hajápoláshoz

Közeledik az év legkedveltebb időszaka. Nyár, szabadság, tenger, úszómedencék, kirándulások a hegyekben, biciklitúrák, napozás. Már alig várod, de mégis aggódsz amiatt, hogy a nap, az izzadság és a tenger vagy a klóros víz milyen hatást gyakorolnak majd a hajadra? Aggodalomra semmi ok! Adunk néhány tanácsot, hogy hogyan kezeld fürtjeidet annak érdekében, hogy frizurád még a forró nyári napokon is a legjobb formáját mutassa.

A hajunk is megérdemli a kényeztetést

Az már életünk természetes részévé vált, hogy bőrünket megvédjük a napozás káros hatásaival szemben, azonban azt még mindig csak tanuljuk, hogy hogyan ápoljuk megfelelően a hajunkat. A nyár stresszes időszak a haj számára is, és ami minket jókedvre hangol - legyen az a napsütés vagy a tengervíz - az károsíthatja a hajszálainkat. Éppen ezért fontos, hogy óvjuk a hajunkat nyáron is, és kiemelten gondoskodjunk róla. Bemutatjuk azt a három terméket, amelyek segítségével frizurád jól mutat még a forró nyári napokon is.

Ne engedd lerakódni a fémeket a hajrostjaid belsejében

Tudtad, hogy a világon szinte minden embernek vannak fémrészecskék a hajrostjai belsejében, amelyek növelik a haj töredezettségét? Ezek mennyisége az általunk használt víz minőségétől függ. És mivel nyáron sokkal gyakrabban lubickolunk úszómedencében, ezáltal hajszálaink is sokkal több fémrészecskét szívnak magukba ebben az időszakban. Bár a fémrészecskék nem jelentenek egészségügyi kockázatot azon túl, hogy a hajszálakat gyengévé és töredezetté teszik, de a hajrostok érzékenyebbé válnak, és ez hatással van a színeredményre is. A jó hír az, hogy megszabadulhatsz a kéretlen fémrészecskéktől! Hogyan? A Serie Expert L'Oréal Professionnel professzionális hajápoló márka különleges Metal Detox hajápoló termékcsaládjának köszönhetően. Semlegesíti a hajon lerakódott fémeket, és nemcsak tökéletes színeredményt biztosít hajfestési, balayage vagy világosítási szolgáltatások igénybe vétele esetén, de töredezettségtől mentes, egészséges hajszálakat is eredményez. A Metal Detox magas fokú védelmet biztosító hajápoló krém egyedülálló össszetétele számos olyan előnyös tulajdonsággal rendelkezik, amelyeknek köszönhetően tökéletes kezelést biztosít a nyaralásod alatt: hatékony védelmet nyújt a töredezés ellen, hosszan tartó színeredményt biztosít, és védelmet jelent a hőhatással végzett hajformázással és az UV-sugárzással szemben. Egy próbát megér, ugye? A Salon Expert szakértői szívesen adnak tanácsot a kezeléssel kapcsolatban, amely samponból és pakolásból, valamint koncentrált összetételű olajból és hajápoló védőkrémből áll, de örömmel segítenek abban is, hogyan ápold frizurádat a nyári időszakban.

Miracle oil

Néhány speciális olaj regenerálja a hajszálak eredeti állapotát, így szó szerint áldást jelent az igénybevett haj számára. Ezek egyike a hajban maradó multifunkcionális olaj, az Absolut Repair Oil 10 in 1, amely táplálja a hajat és megfelelő hidratálást nyújt számára. Ezenkívül regenerálja a hajszálak felületét, és ragyogást, selymes tapintást és puhaságot kölcsönöz. Továbbá segít megóvni a hajat a töredezettségtől, és még a hajvégek töredezettségét is kezeli. Aranyszínű csoda a hajadnak, mindent megad a hajszálaknak, amire csak szükségük van a nyári vakáció után.

Nincsenek többé meleg árnyalatok

Talán előfordult már veled, hogy a nyári szabadság előtt befestetted a hajadat, és néhány nap elteltével nem voltál elégedett az eredménnyel, mert meleg árnyalatok ütköztek ki rajta, mint a sárga a még tökéletesen szőke frizurában. A már említett Metal Detox termékcsaládon túl, amely a fémrészecskék semlegesítésével elősegíti a csodálatos szín megőrzését, a különleges Chroma Crème is samponra számíthatsz. Elbánik a megjelenő nem kívánt meleg árnyalatokkal bármely festett hajszín – nem csupán a szőke, de a világos- és sötétbarna vagy a fekete haj – esetén is. A Chroma Crème teljes körű szolgáltatást kínál a haj színének megóvására a fodrászszalonban tett látogatások közt eltelt időszakban. Ne bosszankodj a nem kívánt elszíneződés miatt nyáron sem!

Tegyél valamit a fejedre

Mi óvja meg ténylegesen hajadat a kifakulástól? Végső soron az, ha teszel valamit a fejedre, tehát ne felejts el becsomagolni egy nyári kalapot, sálat vagy akár egy baseball sapkát, mielőtt nyaralni indulsz. Fontos, hogy lélegző anyagból legyen. Ez gátolja az izzadást és megvédi a bőrt és a hajat az esetleges leégéstől.

Végső tip:

Nem akarsz lemondani a hajszárítóról vagy a hajvasalóról nyáron? Ne felejts el megfelelő hővédelemmel ellátott termékeket használni a hajadra.